Volledig scherm
Jan de Hoop. © RTL

RTL haalt quiz Jan de Hoop al na één aflevering van de buis

RTL schrapt het nieuwe programma Jan houdt hoop al na één aflevering. Dat meldt zenderbaas Peter van der Vorst vanavond in RTL Boulevard. De quiz met presentator en nieuwslezer Jan de Hoop trok afgelopen week 173.000 kijkers.

In de show testte De Hoop de algemene kennis van jongeren. Het was de eerste keer dat de populaire nieuwslezer zijn eigen programma mocht maken, na dertig jaar trouwe dienst bij RTL Nieuws.

Zenderbaas Peter van der Vorst zegt in een toelichting ‘dat het programma niet matcht met Jan’. Na de uitzending nam De Hoop meteen contact op met Van der Vorst met de vraag of de quiz wel verder moest gaan. ‘Ik was blij met dat appje’, aldus de zenderbaas. RTL gaat nu het programma Hotter than my daughter herhalen in plaats van de quiz.

Jan de Hoop zegt op Twitter dat hij en Van der Vorst met elkaar in gesprek blijven over een programma ,,waar we wel blij van worden.’’

Onze televisierecensent Angela de Jong liet in haar column na de eerste uitzending van Jan houdt hoop meteen al háár hoop varen. ,,Als ik Jan was had ik bij dit aanbod gezegd: ‘lieve RTL-collega’s, als jullie denken dat ik me hiervoor leen, doe mij dan een gouden horloge met afscheidsborrel. Ik ga wel lekker fulltime vlogjes maken over mijn kippen Bassie en Adriaan en mijn bijen.’ Maar daar is Jan te netjes of te lief voor. Of te naïef en ambitieus, dat kan ook.’’