Italië won gisteren de eerste wedstrijd van het EK.
Volledig scherm
Italië won gisteren de eerste wedstrijd van het EK. © AFP

Ruim 2,3 miljoen kijkers voor start EK voetbal

De start van het EK voetbal is vrijdag door veel Nederlanders gevolgd. Gemiddeld zagen ruim 2,3 miljoen kijkers het eerste duel tussen Turkije en Italië op NPO 1. Bijna 4,5 miljoen mensen keken minimaal een minuut aaneengesloten, meldt Stichting KijkOnderzoek.

 1. Sixth Sense-regisseur Shyamalan lelijk onderuit met onbedoeld hilarische horrorflop
  PREMIUM
  Filmrecensie

  Sixth Sen­se-regisseur Shyamalan lelijk onderuit met onbedoeld hilarische horrorflop

  Halverwege Old van regisseur en scenarist M. Night Shyamalan, die na een droomstart met het bejubelde The Sixth Sense via films als Signs, Lady in the Water en The Happening steeds verder weggleed in het moeras van de pulpcinema, zit een hilarische scène. Op het mysterieuze eiland waar een groep bezoekers schrikbarend snel mentaal én fysiek oud lijkt te worden, ziet moeder Prisca (actrice Vicky Krieps) in plaats van haar schattige dochtertje van 11 ineens een boom van een tienermeid voor zich. Turend naar haar plotseling volwassen lijf: ‘Trek anders even een bikini van mij aan...’
 2. Opbouw en kaartverkoop Pukkelpop stilgelegd om onduidelijkheid over coronaregels

  Opbouw en kaartver­koop Pukkelpop stilgelegd om onduide­lijk­heid over coronare­gels

  De opbouw van het Belgische festival Pukkelpop in Hasselt is stilgelegd. De organisatie wil van de Belgische overheid duidelijkheid over het maandag aangekondigde Covid Safe Ticket. Dat lijkt op de Nederlandse CoronaCheck-app, en is een bewijs waarmee gevaccineerde en negatief geteste bezoekers daar vanaf 13 augustus toegang krijgen tot grote evenementen. Pukkelpop trekt ook veel Nederlands publiek.