Volledig scherm
Serhat uit San Marino © Getty Images

San Marino grote verrassing bij Songfestivalfinalisten

De overlevers van de eerste halve finale van het Songfestival zijn bekend. Naar de finale op zaterdag gaan: Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland en Slovenië. Grote verrassing was San Marino. Zanger Serhat, de oudste deelnemer van dit jaar, stond vooraf nagenoeg onderaan bij de bookmakers met zijn Say Na Na Na.

Het tiental neemt het zaterdag in de eindstrijd op tegen de tien landen die zich donderdag kwalificeren vanuit de tweede halve finale. Daarbij is normaal gesproken ook Duncan Laurence voor Nederland. Hij staat met Arcade ook na vanavond nog op 1 bij de internationale wedkantoren.

Voor de finale zijn de zogeheten ‘grote vijf’ al geplaatst. Dit zijn Duitsland, Italië, Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië. Ook thuisland Israël staat in de finale.

België werd dinsdagavond uitgeschakeld. Zanger Eliot plaatste zich met zijn Wake Up niet bij de eerste 10. Ook vorig jaar ging het in de halve finale al mis voor België.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”