Volledig scherm
Serhat uit San Marino © Getty Images

San Marino grote verrassing bij Songfestivalfinalisten

De overlevers van de eerste halve finale van het Songfestival zijn bekend. Naar de finale op zaterdag gaan: Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland en Slovenië. Grote verrassing was San Marino. Zanger Serhat, de oudste deelnemer van dit jaar, stond vooraf nagenoeg onderaan bij de bookmakers met zijn Say Na Na Na.

Het tiental neemt het zaterdag in de eindstrijd op tegen de tien landen die zich donderdag kwalificeren vanuit de tweede halve finale. Daarbij is normaal gesproken ook Duncan Laurence voor Nederland. Hij staat met Arcade ook na vanavond nog op 1 bij de internationale wedkantoren.

Voor de finale zijn de zogeheten ‘grote vijf’ al geplaatst. Dit zijn Duitsland, Italië, Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië. Ook thuisland Israël staat in de finale.

België werd dinsdagavond uitgeschakeld. Zanger Eliot plaatste zich met zijn Wake Up niet bij de eerste 10. Ook vorig jaar ging het in de halve finale al mis voor België.

  1. Echtgenoot Amanda Balk weer vrij

    Echtgenoot Amanda Balk weer vrij

    De man van realityster Amanda Balk is onder voorwaarde van een meldplicht bij de reclassering en elektronisch toezicht weer vrij. Een woordvoerder van de rechtbank in Den Haag heeft dat bevestigd aan RTL Boulevard. De 44-jarige Stavros T. werd in september vorig jaar gearresteerd op verdenking van het telen van zeer grote hoeveelheden hennep in een drietal woningen in Wassenaar, diefstal van elektriciteit en het witwassen van drugsgeld door er juwelen mee aan te schaffen.