Scouts: Máxima spannender dan Sinterklaas

VideoTerwijl de meeste kinderen vandaag weer zenuwenvrij naar school gingen na het Sinterklaasfeest, hadden vier scouts van de Amsterdamse Majoor Bosshardt Scouting Groep ook nu nog volop de bibbers. Op het werkpaleis van de koning en koningin, Noordeinde, mochten Roshendley (8), Jayla (8), Matteo (10) en Kevin (9) vertellen over hun bijzondere groep, die samen met het Leger des Heils de jeugd uit Amsterdam-Zuidoost aan het scouten brengt.

,,Sinterklaas was helemaal niet spannend, want dat is elk jaar,'' overpeinst Roshendley. En Matteo: ,,Dit was pas echt doodeng.''

Beschermvrouwe
Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland. Eens in de zoveel tijd bezoekt ze de scouts tijdens één van hun activiteiten, maar vanochtend kwamen ze naar haar toe, om drie maatschappelijke projecten toe te lichten. De samenwerking met het Leger des Heils was daar één van.

De Amsterdamse scouts, buitenkinderen in een grote stad, stelden de vorstin ook spontaan wat vragen. Wat ze het mooiste vindt, bijvoorbeeld: het strand, bossen of heuvels? Máxima antwoordde diplomatiek: eigenlijk mag je het in Nederland niet zeggen, maar ze is dol op heuvels, in de bossen loopt ze heel graag en ze vindt het heerlijk om te zwemmen in de zee. Dus eigenlijk vindt ze het allemaal prachtig.

Net als de kinderen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.