Volledig scherm
Selma van Dijk © ANP Kippa

Selma van Dijk geruisloos weg bij Hart van Nederland

Selma van Dijk (50) heeft 14 oktober haar laatste uitzending Hart van Nederland gepresenteerd. Ze betreurt haar vertrek, maar kijkt met warme gevoelens terug op de afgelopen 16,5 jaar. ,,Hart van Nederland gaat een nieuwe koers varen en voor mij is daarin helaas geen rol als presentator weggelegd", laat Van Dijk vandaag weten in een verklaring. 

In september kondigde deze krant al het vertrek van presentatrices Selma van Dijk en Gallyon van Vessem aan. Echter was toen niet duidelijk wanneer beide dames voor de laatste keer te zien zouden zijn. Van Dijk heeft in stilte afscheid genomen van Hart van Nederland: 14 oktober was haar laatste uitzending. Van Dijk was sinds 2003 aan het programma verbonden.

,,Ik heb de afgelopen 16,5 jaar met veel liefde, toewijding en plezier Hart van Nederland gepresenteerd, daar ben ik trots op en daar zal ik altijd met warme gevoelens op terug kijken. Afgelopen 14 oktober heb ik mijn laatste uitzending gepresenteerd", valt er te lezen in een verklaring van SBS6. ,, Graag wil ik via deze weg de kijkers bedanken voor het jarenlange in mij gestelde vertrouwen. Dat blijkt ook uit de vele hartverwarmende reacties die ik krijg. Ik wens al mijn lieve collega’s op de redactie en in de studio alle succes met de nieuwe ontwikkelingen bij Hart van Nederland.” 

Tv-baas Marco Louwers laat in een statement weten: ,,Zoals bekend oriënteert SBS6 zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Voor Selma is in het vernieuwde Hart van Nederland straks geen presentatierol meer weggelegd. We willen Selma bedanken voor haar grote mate van professionaliteit en enorme betrokkenheid bij Hart van Nederland en wensen haar alle goeds voor de volgende fase van haar carrière.”

Afscheid

Ook Gallyon van Vessem heeft recent afscheid genomen van het programma. Zij presenteerde 21 oktober haar laatste uitzending. De presentatrice, die al sinds 1995 aan het programma verbonden was, hield zich cool. Pas bij het ontvangen van een bos bloemen werden de ogen vochtig. ‘Ik kijk terug op een fantastische tijd.’

Van Vessem stelt na haar vertrek al diverse telefoontjes te hebben gehad van mediabedrijven die interesse in haar hebben. Concreet is de interesse overigens nog niet. ,,Maar de eerste deuren gaan open. En het gaat niet om de NPO in ieder geval”, zo zei de presentatrice eerder aan tafel bij Beau op RTL 4.

Het ontslag van de presentatrices zorgde voor de nodige frustratie bij columniste Angela de Jong. ,,Presentatrices ontslaan vanwege hun leeftijd vinden we kennelijk heel normaal", schreef ze in een van haar columns.

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”