Sensation krijgt opvolger: Arena straks weer in het wit

Liefhebbers die graag in het wit gekleed een dancefeestje vieren, kunnen hun hart weer ophalen. Twee jaar na het stoppen van Sensation White organiseert ID&T een nieuw festijn: Beyond Sensation. Op zaterdagnacht 4 juli gaat het gebeuren in de Johan Cruijff ArenA: Beyond Sensation. Uiteraard zullen DJ’s de nacht met muziek vullen, maar is er nóg meer sprake van live entertainment.

,,Toen we in 2000 aan het Sensation-avontuur begonnen, hadden we geen idee dat het zó groots zou worden”, stelt organisator Eric Keijer. ,, In 2017 zijn we op ons hoogtepunt gestopt, omdat we vonden dat het tijd was voor iets nieuws. Met Beyond Sensation gaan we de eerste langverwachte stap in die richting zetten.”

Sensation werd in 2000 opgericht door ID&T grondlegger Duncan Stutterheim. De eerste editie van Sensation White was in 2001, waarbij iedereen in het wit gekleed kwam feesten. Daarna was het dancefeest een van de populairste ter wereld. Kaarten voor de 40.000 bezoekers waren binnen een mum van tijd uitverkocht. Tal van bekende DJ’s als Tiësto, Martin Garrix, Armin van Buuren en Swedish House Mafia maakten hun opwachting in de Arena. Het concept Sensation vierde successen in tientallen landen op vijf continenten en kreeg daardoor de titel The World’s Leading Dance Event.

Volledig scherm
Impressiefoto. © ID&T
  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.