Volledig scherm
© ANP Kippa

SGP-voorman Van der Staaij helpt Dries Roelvink van doodsangst af te komen

De Amsterdamse levensliedzanger Dries Roelvink (59) gaan binnenkort in gesprek met een predikant die hem van zijn doodsangst af moet helpen. Het bezoek van Roelvink aan de Noorderkerk in zijn woonplaats is een initiatief van SGP-leider Kees van der Staaij die hoopt dat Roelvink op die manier kan afrekenen met een nog niet verwerkt jeugdtrauma.

Van der Staaij (49), die Roelvink eerder ontmoette in een radioprogramma, had de zanger vandaag uitgenodigd voor een korte rondleiding door de Tweede Kamer.  Toen kwam ook Dries' angst om te overlijden aan de orde. Volgens Roelvink, zo vertelde hij vanavond voor de camera van RTL Boulevard, raakte hij op 13-jarige leeftijd getraumatiseerd toen een sportleraar voor zijn ogen op een veld overleed. ,,Ik dacht altijd dat je minstens 80 jaar moest worden om dood te gaan, maar leerde op dat moment dat ook gezonde mensen à la minute kunnen omvallen. Dat kon ik niet verwerken'', aldus Roelvink die nog steeds worstelt met de onvermijdelijke dood. 

,,Ik vind het een eng idee dat wel allemaal een keer gaan'', aldus de zanger met een ernstig gezicht. ,,Maar Cees van der Staaij heeft geprobeerd met te overtuigen van het feit dat er meer is na de dood.'' Omdat hij nieuwsgierig is geworden naar dat laatste, gaat hij binnenkort  op uitnodiging van de politicus naar de Noorderkerk in Amsterdam. Wat hij daar hoopt te vinden. ,,Het zou al mooi zijn als ik daar vijf procent van mijn trauma kan oplossen.'' 

Volledig scherm
Cees van der Staaij © ANP
  1. Tranentrekker Love is in the Air: broer en acht zussen zien Koos (94) voor laatste keer in Zuid-Afrika

    Tranentrek­ker Love is in the Air: broer en acht zussen zien Koos (94) voor laatste keer in Zuid-Afri­ka

    Waar familieherenigingen in het RTL 4-programma Love is in the Air normaal gesproken hartverwarmend zijn, had die van de familie Vorstenbos vanavond een ietwat triest randje. De 94-jarige Koos werd in Kaapstad opgezocht door zijn broer en acht zussen, om hem naar alle waarschijnlijkheid voor de laatste keer te omhelzen. Het zorgde voor emotionele momenten in de show van Robert ten Brink.