Volledig scherm
© ANP Kippa

SGP-voorman Van der Staaij helpt Dries Roelvink van doodsangst af te komen

De Amsterdamse levensliedzanger Dries Roelvink (59) gaan binnenkort in gesprek met een predikant die hem van zijn doodsangst af moet helpen. Het bezoek van Roelvink aan de Noorderkerk in zijn woonplaats is een initiatief van SGP-leider Kees van der Staaij die hoopt dat Roelvink op die manier kan afrekenen met een nog niet verwerkt jeugdtrauma.

Van der Staaij (49), die Roelvink eerder ontmoette in een radioprogramma, had de zanger vandaag uitgenodigd voor een korte rondleiding door de Tweede Kamer.  Toen kwam ook Dries' angst om te overlijden aan de orde. Volgens Roelvink, zo vertelde hij vanavond voor de camera van RTL Boulevard, raakte hij op 13-jarige leeftijd getraumatiseerd toen een sportleraar voor zijn ogen op een veld overleed. ,,Ik dacht altijd dat je minstens 80 jaar moest worden om dood te gaan, maar leerde op dat moment dat ook gezonde mensen à la minute kunnen omvallen. Dat kon ik niet verwerken'', aldus Roelvink die nog steeds worstelt met de onvermijdelijke dood. 

,,Ik vind het een eng idee dat wel allemaal een keer gaan'', aldus de zanger met een ernstig gezicht. ,,Maar Cees van der Staaij heeft geprobeerd met te overtuigen van het feit dat er meer is na de dood.'' Omdat hij nieuwsgierig is geworden naar dat laatste, gaat hij binnenkort  op uitnodiging van de politicus naar de Noorderkerk in Amsterdam. Wat hij daar hoopt te vinden. ,,Het zou al mooi zijn als ik daar vijf procent van mijn trauma kan oplossen.'' 

Volledig scherm
Cees van der Staaij © ANP
  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.