Volledig scherm
Simon Cowell © EPA

Simon Cowell huurt advocaat in om onderzoek America's Got Talent

Simon Cowell bereidt zich alvast voor op het onderzoek naar 'zijn' talentenjacht America's Got Talent. Het jurylid en uitvoerend producent heeft een advocaat in handen genomen nu tv-zender NBC de situatie achter de schermen onderzoekt na het ontslag van jurylid Gabrielle Union. Dat meldt Variety.

NBC kondigde vorige week aan uitgebreid te kijken naar hoe het er bij de talentenjacht aan toe gaat na een gesprek met Gabrielle, die werd ontslagen kort nadat ze aan de bel had getrokken over meerdere racistische en vrouwonvriendelijke incidenten. Cowell was zelf niet bij dit gesprek aanwezig, maar zal wel zijn volledige medewerking verlenen. Zijn nieuwe advocaat voorziet hem hierin van juridisch advies.

Gabrielle kreeg vorige maand te horen dat haar contract niet werd verlengd. Bronnen van de zender vertelden daarna dat ze verschillende keren aan de bel had getrokken over incidenten die zij als racistisch ervoer. Dat ging onder meer over een grap van gastjurylid Jay Leno over Koreanen die hond zouden eten, maar ook over een deelnemer die zich tijdens zijn act steeds omtoverde tot een andere zangeres en bij het imiteren van Beyoncé zijn handen donker had gemaakt. Ook zou de actrice een aantal keer commentaar hebben gekregen op haar kapsel; de kapsels zouden "te zwart" zijn bevonden.

Het nieuws hield de gemoederen flink bezig en ook sterren als Will Smith, Ellen Pompeo en Ariana Grande spraken schande op social media. NBC reageerde aanvankelijk niet en sprak woensdag met Gabrielle. De actrice twitterde achteraf dat het gesprek van vijf uur erg productief was. ,,Ik mocht wederom de ongefilterde waarheid vertellen. Ik deelde transparant mijn verlangen en hoop op verandering."

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.