Volledig scherm
© EPA

'Slecht moment voor Kevin Spacey om uit de kast te komen'

Een keur aan celebrities heeft Kevin Spacey op social media bekritiseerd omdat hij afbreuk doet aan zijn excuses aan acteur Anthony Rapp, door tegelijkertijd als homo uit de kast te komen.

Actrice Rose McGowan was onlangs veel in de media omdat zij, net als vele andere vrouwelijke collega's, filmmagnaat Harvey Weinstein heeft beschuldigd van seksueel misbruik. Nu trekt ze van leer tegen Spacey nadat Anthony Rapp hem heeft beschuldigd van seksuele intimidatie. Dat gebeurde toen de acteur uit Star Trek nog maar 14 jaar oud was. ,,Hij tilde me op, legde me op bed en klom bovenop me, op een seksuele manier", aldus Rapp. 

Spacey twitterde vervolgens dat hij het meer dan verschrikkelijk vond om het verhaal te horen, en bood zijn excuses aan, hoewel hij zich het incident niet herinnerde. In hetzelfde bericht kwam de House of Cards-ster uit de kast als homo, nadat hij jarenlang zweeg over zijn seksuele geaardheid.

Gebroken hart

Dat valt verkeerd bij veel beroemdheden, omdat ze vinden dat hij daarmee afbreuk doet aan zijn excuses. McGowan twitterde een oproep aan de media om de focus op het slachtoffer te houden. Will&Grace-ster Debra Messing twittert aan Rapp dat ze hem heel dapper vindt en dat haar hart brak om die 14-jarige jongen. Ook acteur Richard Lawson, schrijver Dan Savage en comédienne Wanda Sykes veroordeelt de reactie van Spacey.

Acteur Billy Eichner laat weten: ,,Kevin Spacey heeft zojuist iets uitgevonden dat nog niet eerder bestond: een slecht moment om uit de kast te komen."

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’