Volledig scherm
© ANP Kippa

Snelle heeft al drie Edison Pop-nominaties op zak

Snelle moet wellicht wat ruimte vrij gaan maken in zijn prijzenkast. De rapper heeft vanavond drie nominaties voor de Edison Pop in de wacht gesleept. Hij maakt kans op een beeldje in de categorieën Album, Hiphop en Nieuwkomer.

In de categorie Album heeft Snelle concurrentie van Ilse DeLange (Gravel & Dust) en Kensington (Time). Zelf dingt Lars Bos, zoals Snelle echt heet, mee naar een Edison Pop met zijn plaat Vierentwintig. Henkie T en Josylvio zijn met hun albums Visionair en Gimma de andere genomineerden voor de Edison Pop in de categorie Hiphop. Bij de Edison Pop voor Nieuwkomer heeft Snelle geduchte concurrentie van songfestivalwinnaar Duncan Laurence, die eerder ook al genomineerd werd voor een Edison Pop voor Beste videoclip. Nona maakt het trio nominaties compleet.

Morgen worden de overige nominaties bekendgemaakt. Dan wordt onder meer duidelijk wie kans maakt op een Edison Pop in de categorie Nederlandstalig, Rock en Pop. De Edisons worden op 10 februari in Amsterdam uitgereikt.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’