Songfestivalnummer Duncan Laurence nu ook in gebarentaal

De AVROTROS heeft opnieuw een gebarentolk ingeschakeld om het Eurovisie Songfestival ook toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Een speciale versie van Arcade, het nummer waarmee singer/songwriter Duncan Laurence Nederland vertegenwoordigt in Tel Aviv, is vandaag online gezet.

In de video is te zien hoe gebarentaaltolk Mirjam Stolk opnieuw haar kunsten vertoont. Vorig jaar ‘vertaalde’ ze Waylons nummer Outlaw in ‘Em.

AVROTROS komt de komende tijd met meer gebarentaalvideo’s van andere deelnemende landen, die vanaf morgen elke dag op de doventolkpagina te bekijken zijn.

Volledig scherm
© AVROTROS
  1. Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishandelen agent

    Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishande­len agent

    De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft voormalig GTST-actrice Robin Martens (27) vandaag een taakstraf van 45 uur en een boete van 300 euro opgelegd omdat ze op 29 september tijdens een avondje in Castricum stappen een agent meermaals in het gezicht sloeg. Martens werd vandaag achter gesloten door justitie verhoord. Volgens het OM heeft ze haar straf aanvaard en zal ze in niet in hoger beroep gaan.