Volledig scherm
Prins Charles © EPA

Speciale postzegels voor verjaardag Charles

De zeventigste verjaardag van prins Charles op 14 november wordt door verschillende posterijen gemarkeerd met speciale postzegels. Het eiland Man is deze maand een van de eerste die komt met een serie van zes postzegels met daarop verschillende schilderijen die zijn gemaakt van de prins van Wales.

De Kanaaleilanden Guernsey en Jersey blijven niet achter en komen in november ook met herdenkingszegels, een gebruik bij elke mijlpaal in de koninklijke familie. Zo besteedde Gibraltar eerder dit jaar aandacht aan de 65ste verjaardag van de kroning van koningin Elizabeth.

De Royal Mail die de postzegels van het Verenigd Koninkrijk uitgeeft heeft ook een uitgave ter gelegenheid van de verjaardag van de toekomstige koning op het programma staan. Datum van verschijning is de dag van de verjaardag zelf. Het ontwerp is nog niet bekend gemaakt.

  1. Empire-acteur Jussie Smollett na ‘verzonnen aanval’ op borgtocht vrij en terug op de set
    UPDATE

    Empire-ac­teur Jussie Smollett na ‘verzonnen aanval’ op borgtocht vrij en terug op de set

    Onder massale belangstelling van de pers is de Amerikaanse acteur Jussie Smollett, die donderdag werd opgepakt nadat hij was aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte, later op de dag weer op vrije voeten gekomen. De rechter in Chicago besloot dat hij op borgtocht mocht worden vrijgelaten. De borgsom bedraagt 100.000 dollar (ruim 88.000 euro), melden Amerikaanse media. Smollett moet ook zijn paspoort inleveren.