Volledig scherm
De boerderij zou eigenlijk vrijdag in brand gaan voor de opnames © Weeronline

Spectaculaire opnames tv-serie Grutte Pier uitgesteld vanwege droogte

De opnames van de openingsscène voor de nieuwe tv-serie en film over Grutte Pier gaan vrijdag niet door. Voor de opnames zou een boerderij in het Groningse Den Horn de brand in gaan, maar de gemeente heeft het vuur verboden wegens de aanhoudende droogte. 

De brand in de leegstaande boerderij uit 1966 moet de openingsscène worden van een tv-serie en film over Grutte Pier, een Friese vrijheidsstrijder uit de zestiende eeuw. De opnames worden gemaakt door Steven de Jong, bekend van film als De Hel van ’63 en De Kameleon. De gemeente overlegt met de filmmakers wanneer de boerderij wel aangestoken mag worden.

De waarschuwing van de brandweer voor groot risico op een natuurbrand geldt sinds woensdag voor bijna het hele land, met uitzondering van Flevoland, Limburg en Noordoost-Brabant. Als gevolg daarvan hebben nu ook gemeenten in Groningen en Drenthe de meeste paasvuren verboden, zoals eerder al in Overijssel en Gelderland gebeurde. Dat is onder meer het geval in Aa en Hunze, Tynaarlo, Oldambt en Noordenveld.

  1. Ook Filipijnse Duncan Laurence overladen met felicitaties

    Ook Filipijnse Duncan Laurence overladen met felicita­ties

    Na de glansrijke overwinning van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival wordt de Nederlander van alle kanten gefeliciteerd. Ook op twitter worden er richting @duncanlaurence volop lofuitingen gestuurd, maar de beheerder van dat account wordt behoorlijk overvallen door alle tweets. Dat is namelijk een Filipijnse man, die tot kort nog twitterde over aardbeien en Nutella. Opeens staat hij in het middelpunt van de belangstelling.