Volledig scherm
Kijkers hebben zondagochtend al een promofilmpje met de finalisten van Expeditie Robinson gezien, terwijl de halve finale pas zondagavond werd uitgezonden. © ANP Kippa

Spoilerblunder kost Expeditie Robinson geen kijkers

Hoewel RTL 4 door een flinke blunder al de finalisten van Expeditie Robinson had verklapt, keken gisteravond naar de halve finale toch 1,6 miljoen mensen. Dat is net zoveel als in de week ervoor. De halve finale van Maestro trok 1,9 miljoen kijkers.

De zender zond gisterochtend ‘door een menselijke fout’ een promotiefilmpje uit waarin de finalisten van Expeditie Robinson al te zien waren. Het reclamespotje was eigenlijk bedoeld voor volgende week. Een flinke domper voor fans van het survivalprogramma, maar dat kijkers al wisten dat Eva C., Hugo en Shary-An de proeven van de halve finale zouden overleven had op de kijkcijfers geen invloed. 

Nóg beter scoorde dirigentenprogramma Maestro. Overigens ook met een halve finale. Dat programma trok 1,9 miljoen kijkers naar NPO 1. Zij zagen dat het Tatum Dagelet niet lukte om de finale te halen. Actrice Monic Hendrickx (die met tienen werd beloond door de jury) en zanger Lucas Hamming (favoriet van het orkest) gaan naar de eindstrijd.

De ontknoping van zowel Expeditie Robinson en Maestro is volgende week zondag. 

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.