Volledig scherm
Michael Jackson in 2005 © AFP

Starbucks bant muziek Michael Jackson

Bezoekers van de Amerikaanse koffieketen Starbucks zullen op de achtergrond geen muziek meer horen van Michael Jackson. Als reactie op een klacht van een bezoeker zegt Starbucks op Twitter dat liedjes van de zanger uit de muzieklijst zijn gehaald.

Een gast vond het na het zien van de documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen The King of Pop beschuldigen van misbruik, niet gepast dat Jacksons hits werden gedraaid. ,,Waarom spelen jullie nog steeds liedjes van Michael Jackson in jullie vestigingen", twitterde bezoeker Karen. ,,Bedankt dat je ons hiervan op de hoogte gebracht", reageerde Starbucks. ,,We kunnen bevestigen dat er momenteel geen liedjes van Michael Jackson op de officiële Starbucks Spotify playlists staan."

Starbucks is niet de enige die muziek van Jackson in de ban doet na het verschijnen van de documentaire. Verschillende radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland lieten weten dat zijn muziek niet langer wordt gedraaid. In Nederland is de zanger niet langer te horen op de regionale omroep NH.

  1. RTL 4 en SBS 6 weten niet te scoren met cabaret en films

    RTL 4 en SBS 6 weten niet te scoren met cabaret en films

    De kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek wordt gedomineerd door programma's van NPO 1. Maar liefst de eerste zes plekken van de lijst werden bezet door de publieke zender. RTL 4 en SBS 6 hadden het een stuk moeilijker. Beide zenders wisten de miljoengrens niet te slechten. De cabaretvoorstelling van Phillipe Geubels moest het op prime time bij RTL met 648.000 kijkers doen. SBS 6 koos voor de film San Andreas en boeide daar 494.000 kijkers mee.