Volledig scherm
Michael Jackson in 2005 © AFP

Starbucks bant muziek Michael Jackson

Bezoekers van de Amerikaanse koffieketen Starbucks zullen op de achtergrond geen muziek meer horen van Michael Jackson. Als reactie op een klacht van een bezoeker zegt Starbucks op Twitter dat liedjes van de zanger uit de muzieklijst zijn gehaald.

Een gast vond het na het zien van de documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen The King of Pop beschuldigen van misbruik, niet gepast dat Jacksons hits werden gedraaid. ,,Waarom spelen jullie nog steeds liedjes van Michael Jackson in jullie vestigingen", twitterde bezoeker Karen. ,,Bedankt dat je ons hiervan op de hoogte gebracht", reageerde Starbucks. ,,We kunnen bevestigen dat er momenteel geen liedjes van Michael Jackson op de officiële Starbucks Spotify playlists staan."

Starbucks is niet de enige die muziek van Jackson in de ban doet na het verschijnen van de documentaire. Verschillende radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland lieten weten dat zijn muziek niet langer wordt gedraaid. In Nederland is de zanger niet langer te horen op de regionale omroep NH.

  1. AD Royalty Podcast: ‘Amalia het lichtpuntje van het eerste halfjaar’

    AD Royalty Podcast: ‘Amalia het lichtpunt­je van het eerste halfjaar’

    Ze is pas vijftien jaar oud, maar toch stal ze de show tijdens Koningsdag 2019: kroonprinses Amalia werd dit jaar voor het eerst naar voren geschoven en mocht haar eerste interviews geven als troonopvolger. Koningin Maxima stond erbij te stralen alsof Amalia net haar zwemdiploma had gehaald, aldus tv-columnist Angela de Jong. De Jong zag een zeer zelfbewuste vijftien-jarige, die doorhad dat dit moment de rest van haar leven bepalend zou zijn.