Volledig scherm
© ANP/Google (fotomontage)

Taylor Swift koopt miljoenenhuis van seksverslaafde Dominique Strauss-Kahn

Of ze het riante optrekje echt nodig heeft is de grote vraag, maar de Amerikaanse superster Taylor Swift (27) heeft toch maar diep in haar buidel getast om een huis met vier verdiepingen aan te schaffen in hartje New York. Het gaat om het pand waar de seksverslaafde Franse politicus Dominique Strauss-Kahn in 2011 onder huisarrest zat nadat hij was beschuldigd van aanranding van een kamermeisje.

De zangeres telde volgens de krant New York Post maar liefst 18 miljoen dollar (15,4 miljoen euro) neer voor een pand in de bij sterren populaire wijk Tribeca op Manhattan. Ze kocht in die wijk al eerder een appartement.
Het compleet gerenoveerde huis met vier verdiepingen, dat in bezit was van de dochter van Strauss-Kahn (de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds), heeft een oppervlakte van bijna 500 vierkante meter en is ook nog eens voorzien van vijf badkamers. Uiteraard is het voorzien van alle luxe voorzieningen, zoals een sauna en een fitnessruimte.

Swift, die volgens de krant goed is voor een vermogen van omgerekend 240 miljoen euro, staat bekend als een verwoed verzamelaarster van huizen. Ze spendeerde de afgelopen jaren al vele tientallen miljoenen aan panden in de top van de huizenmarkt, die verspreid liggen over heel de Verenigde Staten.

Binnenkijken in het nieuwe optrekje van Taylor Swift. Bekijk hier de foto's!

Volledig scherm
Dominique Strauss-Kahn. © Voormalig topman IMF Dominique Strauss-Kahn. EPA