Nikki geeft een showtje paaldansen weg in Temptation Island
Volledig scherm
Nikki geeft een showtje paaldansen weg in Temptation Island © RTL

Temptation Island valt na reality-ban buiten kijkcijferlijst

Het nieuwe seizoen van Temptation Island is gisteravond voorzichtig van start gegaan. RTL zond twee uitzendingen achter elkaar uit en die werden door respectievelijk 272.000 en 237.000 mensen bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Daarmee valt het programma buiten de kijkcijfer top 25.

In november ontstond ophef over realityprogramma's na seksueel grensoverschrijdend gedrag onder de deelnemers van De Villa. RTL besloot daarop alle 'verleidingsprogramma's' van de buis te halen, ook Temptation Island. Dat was al opgenomen maar belandde op de plank. RTL wilde het niet uitzenden in afwachting van een onderzoek naar de incidenten in De Villa. Na gesprekken met alle deelnemers besloot RTL het nieuwe seizoen alsnog uit te kunnen zenden.

Op1 en Jinek vielen opnieuw buiten de top 10. Op1 trok aan het langste eind en wist 777.000 mensen te boeien. Jinek moest het met flink minder kijkers doen. Voor de talkshow van Eva Jinek zaten 573.000 mensen voor de buis. De Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City trok net geen miljoenenpubliek. 923.000 kijkers zagen op Veronica hoe het elftal van trainer Zinédine Zidane in eigen stadion verloor met 1-2.
Het NOS Journaal van 20.00 uur was gisteren het best bekeken programma van de avond (2,1 miljoen), gevolgd door De wereld draait door (1,3 miljoen) en de Rijdende rechter (1,2 miljoen).