Volledig scherm
Prins George op weg naar zijn kleuterschool © AP

Terreurverdachte plaatst adres van kleuterschool prins George online

Een 31-jarige man is gearresteerd in Engeland nadat hij op sociale media een foto had gedeeld van prins George, met het adres van diens kleuterschool en de boodschap: ‘Zelfs de koninklijke familie wordt niet met rust gelaten.’ Volgens aanklagers wilde de man op die manier anderen helpen met het voorbereiden van een terreuraanslag.

De Britse verdachte plaatste de informatie over de 4-jarige zoon van prins William en zijn vrouw Kate op het online platform Telegram. Naast een foto van de kleuter zette de man het silhouet van een jihadstrijder, zo meldt de krant The Sun.

Aanklagers zeggen dat de man van plan was naar Syrië te reizen om zich bij Islamitische Staat aan te sluiten. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van terreurdaden en het helpen van anderen bij terreurdaden. Woensdag werd hij voorgeleid voor de rechter waar hij verklaarde niet schuldig te zijn. 

Volledig scherm
Een rechtbanktekening van de terreurverdachte. © AP
  1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
    prijzenregen

    Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

    De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.