Volledig scherm
De cast van de hitmusical The Lion King wordt toegesproken door producent Albert Verlinde na afloop van de allerlaatste voorstelling. © ANP

The Lion King maakt plaats voor Anastasia

Vandaag was in het AFAS Circustheater de laatste voorstelling te zien van de Disney-musical The Lion King. Na drie jaar en 1139 voorstellingen valt in Nederland het doek voor de succesvolle Disney-musical om plaats te maken voor de volgende Broadway-musical Anastasia.

The Lion King mocht in Nederland meer dan 1,7 miljoen bezoekers ontvangen sinds de première op 30 oktober 2016. De koning van de musicals won twee keer de publieksprijs voor beste musical. Producent Albert Verlinde sprak de cast vandaag toe na de laatste voorstelling.

,,Toen we The Lion King begin 2016 aankondigden waren de reacties meteen veelbelovend, maar dat de musical drie jaar lang, acht keer per week, in het AFAS Circustheater in Scheveningen zou staan, hadden we nooit kunnen vermoeden", zei Verlinde. ,,Het is niet ondenkbaar dat deze musical over een paar jaar terugkeert naar Nederland, de voorstelling heeft een bijzondere 'Circle of Life'."

Ook van 2004 tot 2006 was de musical in Scheveningen te zien. Destijds werd de musical eveneens door 1,7 miljoen mensen bezocht. Daarmee is The Lion King met een totaal van meer dan 3,4 miljoen bezoekers de best bezochte musical in Nederland ooit.

Door in Engeland
Een aantal acteurs, onder wie Thandazile Soni die de rol van Rafiki speelt, gaat hierna in de Britse tournee spelen. De acteurs repeteren daarvoor al in Engeland op dit moment, maar kwamen vandaag speciaal voor de laatste show terug naar het Circustheater om de Nederlandse productie samen af te sluiten.

The Lion King vertelt over leeuwenwelpje Simba dat moet vluchten als zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt. Sinds deze week draait de digitaal geanimeerde filmremake van de animatiehit uit 1994 in de bioscopen.

Volledig scherm
De cast van de hitmusical The Lion King na afloop van de allerlaatste voorstelling. De voorstelling heeft de afgelopen drie jaar ruim 1,7 miljoen bezoekers getrokken. © ANP
 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.