Volledig scherm
Mike Sorrentino. © AP

The Situation begint aan celstraf wegens belastingontduiking

Jersey Shore-castlid Mike 'The Situation' Sorrentino is begonnen aan zijn celstraf. De realityster meldde zich dinsdag bij een gevangenis in de staat New York, waar hij acht maanden moet zitten.

Sorrentino hoopt de nodige fanmail te krijgen tijdens zijn opsluiting; op Facebook deelde hij het postadres van de gevangenis waar hij de komende maanden verblijft. De realityster werd op 5 oktober veroordeeld tot de celstraf wegens een aantal gevallen van belastingontduiking. Hij staat daarna nog twee jaar onder toezicht en kreeg 10.000 dollar boete opgelegd en een werkstraf van 500 uur.

Eigenlijk had Sorrentino na de uitspraak 30 tot 60 dagen om zich te melden voor zijn gevangenisstraf, maar een rechter stond toe dat hij de kerstdagen in vrijheid vierde met zijn kersverse vrouw Lauren. Dinsdag deelde hij op Instagram Stories een video van zijn rit naar de penitentiaire inrichting, waarbij hij liet weten: ,,Ik wil dit zo snel mogelijk achter me laten en weer vooruit kijken.”

Sorrentino en zijn broer Marc werden in 2014 aangeklaagd voor belastingfraude. Ze zouden daardoor over een bedrag van bijna 9 miljoen dollar geen belasting hebben betaald. Marc werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Jersey Shore keerde vorig jaar terug op de buis bij MTV. De serie speelde zich af in Miami, niet in New Jersey. Mike Sorrentino maakte zijn opwachting, net als andere castleden als Snooki en Pauly D.

  1. Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    EINDHOVEN/YSSELSTEIN - Geen festivalprogrammeur hoopt het ooit mee te maken: een headliner die uit het niets afzegt en je met een berg problemen opzadelt. Thijs Vogels, een van de boekers van metalfestival Jera on Air net over de Brabantse grens, is er kapot van. Uit het niets kreeg de voormalig Eindhovenaar te horen dat Architects, zijn gedroomde headliner, niet naar zijn festival komt. De reden: hun naam staat niet groot genoeg op de festivalposter.