Volledig scherm
PREMIUM
Onthulling van steen, en presentatie van app over songfestival. © Frank de Roo

Tickets Eurovisie Songfestival in de verkoop; Dit is waarom mensen er zoveel geld voor betalen

NIJMEGEN - Om 12.00 uur donderdagmiddag start de verkoop van de tickets voor de shows van het Eurovisie Songfestival in mei. Ondanks prijzen van 250 euro voor een zitplaats in de finale, tot 800 euro voor een pakket met zes shows, wordt een stormloop verwacht. Waarom betalen mensen er zoveel geld voor?

Quote

Alsof we het WK voetbal of de Olympische Spelen mogen organise­ren

Arjen Lubach stak afgelopen zondag de draak met de reeks ‘onthullingen’ over het songfestival in Nederland. In welke stad wordt het gehouden? Wie gaat het presenteren? Het thema wordt: ‘Open up’! Waar is de afterparty? Dit is het nieuwe logo! 

Alle schijnbaar futiele details worden gebombardeerd tot enorme primeurs. Waarom is dat? Om te beginnen: voor de fans, de meesten fanatiek en toegewijd, is elk snippertje nieuws heel erg belangrijk. De gekte rond het songfestival is misschien het beste te vergelijken met het enthousiasme over de comeback van de Formule 1 naar Zandvoort, toevallig ook in mei. Lang speelden we bij het autoracen geen enkele rol, met Max Verstappen in de Red Bull hoort Nederland er plots helemaal bij. Een eigen Formule 1-race is de ultieme beloning.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.