Topmodel Adriana Lima voor het laatst als ‘Angel’

videoHet Braziliaanse topmodel Adriana Lima heeft haar vleugels als ‘angel’ voor het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret afgedaan. Na achttien jaar liep ze gisteravond in New York voor het laatst over de catwalk tijdens de Victoria’s Secret Fashion Show.

,,Beste Victoria. Bedankt dat je me de wereld hebt laten zien, je geheimen hebt gedeeld en - het belangrijkste - dat je me niet alleen vleugels hebt gegeven maar me ook hebt laten leren vliegen”, schreef Adriana op haar instagramaccount, waarbij ze ‘de beste fans in de wereld’ ook een hartje stuurde.

Een foto die is geplaatst door null (@adrianalima) op

De 37-jarige Adriana liep in het evenementencentrum Pier 94 in New York voor de achttiende keer mee in de Victoria’s Secret Fashion Show, ’s werelds meest bekeken modeshow. De Braziliaanse was twintig jaar verbonden aan Victoria's Secret.

Volledig scherm
Adriana Lima neemt afscheid van het publiek in Pier 94 in New York. © Evan Agostini/Invision/AP
Volledig scherm
Adriana Lima tijdens haar laatste modeshow voor het Amerikaanse lingeriemerk Victoria's Secret in New York. © Evan Agostini/Invision/AP

Geëmotioneerd en met de handen op haar hart zette ze haar laatste passen op de catwalk, terwijl de lange witte ‘engelenvleugels’ zachtjes opwaaiden. Het publiek juichte voor de moeder van twee dochters, Valentina en Sienna, die beiden aanwezig waren bij het afscheid. Ondertussen klonken de klanken van Fatboy Slims Praise You  en werd op grote schermen een video-eerbetoon aan Adriana afgespeeld, waarin ze ‘de grootste engel aller tijden’ werd genoemd. 

,,Aan het begin van mijn carrière dacht ik dat ik met de jaren wel minder nerveus zou worden’’, zei de Braziliaanse met de blauwe ogen voor de show tegen journalisten. ,,Maar nee, ik ben nu nog net zo nerveus als voor mijn eerste show voor Victoria’s Secret.”

Ook de Nederlandse modellen Romee Strijd, Yasmin Wijnaldum en Myrthe Bolt waren te zien in de show. Ze deelden de catwalk met bekende collega-angels als Kendall Jenner, Candice Swanepoel en de half-Nederlandse zussen Bella en Gigi Hadid.

Volledig scherm
Adriana Lima tijdens haar laatste show voor Victoria's Secret. © AFP

All smiles because just hitted the stage with my shooting star @crystalsfromSwarovski #crystalsfromSwarovski #ad

Een foto die is geplaatst door null (@romeestrijd) op

Your body talks 🔥 @jastookes #vsfashionshow

Een foto die is geplaatst door null (@romeestrijd) op

We’re ready for round 2 🖤 #vsfashionshow

Een foto die is geplaatst door null (@romeestrijd) op

OBSESSED with your makeup @ctilburymakeup 💄 #vsfashionshow

Een foto die is geplaatst door null (@romeestrijd) op

Allright, we’re getting ready now 💖 #vsfashionshow

Een foto die is geplaatst door null (@romeestrijd) op