Verrassingsconcert Paul McCartney in legendarische Cavern Club

VideoVoormalig Beatle Paul McCartney heeft vanmiddag opwinding veroorzaakt in het Engelse Liverpool met een verrassingsconcert voor een select publiek in de Cavern Club. In die club begon begin jaren zestig de zegetocht van The Beatles. Het optreden werd  pas vanmorgen vroeg aangekondigd en de tweehonderd gratis kaarten waren binnen een mum vergeven.

McCartney (76) stond in 1958 voor het eerst op het podium van de Cavern Club met de toenmalige The Quarrymen. Tussen 1961 en 1963 speelden The Beatles 292 keer in de zaal waarna de Beatlemania begon en de groep naar grotere zalen verhuisde en de wereld veroverde. De originele Cavern Club ging in 1973 dicht maar heropende op een steenworp afstand. McCartney treedt er af en toe nog op. Hij is momenteel op promotietoer voor zij nieuwe album Egypt Station.

Guardian music on Twitter

'It felt like we'd got the golden ticket': Paul McCartney plays Cavern club https://t.co/fryohHI4fC

Radio City News on Twitter

Crowds waiting for #PaulMcCartney to leave the back of the Cavern Club after his two hour gig this afternoon https://t.co/uNVFHnJCR1

Gaby Galvan on Twitter

The fact that I am not there to witness history in the making, makes me SAD! Paul McCartney plays surprise gig at Liverpool's Cavern Club https://t.co/ooCyVNOger

Volledig scherm
© EPA
  1. Miljuschka neemt met emotioneel verhaal over zieke dochter afscheid van Dance Dance Dance

    Miljuschka neemt met emotioneel verhaal over zieke dochter afscheid van Dance Dance Dance

    Het dansavontuur van tv-foodies Miljuschka Witzenhausen en London Loy zit er vlak voor de finale van Dance Dance Dance op. 1,3 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe acteurskoppel Holly-Mae Brood en Soy Kroon en acteursvrienden Urvin Monte en Britt Scholte zich plaatsten. Miljuschka nam afscheid met een indrukwekkend verhaal over haar dochter met epilepsie. ,,Je kind verliest een bepaalde vrijheid, die je kind zou moeten hebben."