Volledig scherm
Barbie met zoon Milano. © RTL

Virginia Rens: Ik begrijp Barbie als geen ander

Virginia Rens (23), de vrouw van voormalig presentator Peter-Jan Rens, is geschrokken van het bericht dat haar collega realityster Samantha 'Barbie' de Jong (28) is opgenomen in het ziekenhuis. Virginia raadt haar aan voor zichzelf en haar gezin te kiezen om zo een meer teruggetrokken bestaan op te bouwen.

Volledig scherm
Peter Jan en Virginia met dochtertje Djelisa. © Brunopress

Virginia werd in 2013 plots een bekende Nederlander toen ze een relatie kreeg met de 42 jaar oudere Peter Jan. Doordat het stel, net als Samantha en haar ex Michael, te zien was in een realitysoap (Doen ze 't of doen ze 't niet? werd vorig jaar uitgezonden, red.), kan Virginia zich in Samantha verplaatsen. ,,Ik begrijp dit als geen ander. Iedereen denkt dat het leuk is, een openbaar leven, maar het maakt meer kapot dan je denkt'', laat ze los via Facebook. De moeder van twee hoopt dat Samantha, na haar plotse ziekenhuisopname gisteren, er 'goed uit mag komen'. ,,En dat ze voor haar eigen leven kiest.''

Ook heeft Virginia een boodschap voor de mensen die 'meer geïnteresseerd in de shit van een mens dan het goede welzijn' zijn. ,,Vergeet niet dat ook zij ziet wat je over haar schrijft en hoe je over haar denkt. En geloof mij, dit doet echt iets met je het raakt je enorm.
 Denk na voordat je rare dingen roept of denkt, want aan wat er nu is gebeurd zijn veel mensen medeplichtig.''

Quote

Vergeet niet dat ook zij ziet wat je over haar schrijft en hoe je over haar denkt

Virginia Rens

Ontsporen

Samantha besloot in november te stoppen met haar realitysoaps voor RTL. Ze voelde zich door de zender en door productiemaatschappij Warner Bros misbruikt. Volgens haar werden de kijkcijfers belangrijker gevonden dan haar welzijn ,,Zij hebben mijn leven laten ontsporen'', concludeerde ze. ,Ik wil niks meer met die nepwereld te maken hebben. Mijn leven is een ravage. Alsof er een tsunami overheen is geweest. Ik ben het overzicht volledig kwijt'', aldus de Haagse die sinds kort in de bijstand zit. ,,Met hulp van de Sociale Dienst probeer ik mijn leven op orde te krijgen.''

Ondanks dat voornemen liep het gisteren in haar woning in Scheveningen toch uit de hand. De blondine werd na een noodoproep per ambulance naar het Haga Ziekenhuis in Den Haag gebracht. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd. Samantha's fans wensen haar via sociale media massaal sterkte toe.

Van het wel en wee rond Samantha en Michael werden maar liefst 12 reeksen gemaakt. Samantha & Michael scheiden ermee uit werd de laatste. 

Lees hier: Waarom we Barbie zo graag op tv zien.

  1. Anouk slaat terug na kritiek op hardheid: 'Zeurende hoeren'
    Catfight

    Anouk slaat terug na kritiek op hardheid: 'Zeurende hoeren'

    Het vertrek van Kira Dekker uit The voice of Holland loopt uit op een online catfight tussen de Groningse zangeres en coach Anouk. De rockdiva haalt op Instagram hard uit naar de singer-songwriter, die na haar vertrek uit de RTL4-talentenjacht grappend twitterde dat ze chocolade ging eten en het Anouks schuld zou zijn als ze daar dik van wordt. ,,Het is niet mijn schuld, you stopt het zelf in your mond'', sneert Anouk terug.