Volledig scherm
© VIER

Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding. 

Op Instagram richt het Nederlandse jurylid zich tot zijn ‘Vlaamse vrienden’, aan wie Kooijman laat weten dat hij een heleboel berichten heeft ontvangen na de show. ,,De meeste berichten gaan over de exit van de BV’s (bekende Vlamingen, red.) en of dat wel of niet terecht is”, schrijft hij. ,,Dancing with the Stars hanteert als format de regel dat de jury voor de helft verantwoordelijk is voor de punten. De andere helft wordt bepaald door het stemmende publiek. Iets waar we het gisteravond kort over hadden, bij de start van het programma.”

Die invloed van de stemmende kijker heeft natuurlijk heel wat gevolgen voor het verloop van de wedstrijd. Het valt kijkers op dat Viktor Verhulst als zoon van presentator Gert een streepje voor lijkt te hebben, en ook op heel wat stemmen van zijn fans kan rekenen. Eenzelfde verhaal bij zanger en presentator Christoff: hoewel hij onderaan het klassement stond, kreeg hij toch genoeg stemmen van de fans om door te stoten naar de volgende ronde. 

(lees verder onder de tweets)

Kwaliteiten

,,De vijven en of negens zeggen zeker niets over hoe leuk wij de BV’s vinden. En al helemaal niets over de kwaliteiten van de pro-dansers”, legt Jan uit. ,,Als ik daar cijfers voor mocht geven krijgen ze allemaal elke week een tien! Voor jullie thuis is dat uiteraard anders. Ik ben fan van Madonna en ik weet ook wel dat ze af en toe kneitervals zingt. Maar dat neemt voor mij niet weg dat ik haar nog steeds een fantastische artiest vind. Dus hey, dat format zit zo in elkaar!”

Kooijman roept zijn volgers dan ook op om zich niet druk te maken over hun favorieten in de wedstrijd. ,,Alle BV’s werken namelijk snoeihard om elke week te zorgen dat de show zo mooi mogelijk wordt. En dat die show mooi is, is één ding dat zeker is!”