Aafke Romeijn
Volledig scherm
PREMIUM
Aafke Romeijn © Bianca Toeps

Vrouwelijke artiesten willen verandering zien in industrie: ‘Er zijn meer mensen als Jeroen Rietbergen’

Na vrouwen uit The Voice of Holland laten nu ook vrouwen uit de muziekindustrie zich collectief horen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze doen concrete voorstellen die moeten leiden tot een cultuuromslag.

7 reacties

 • Ceciel Buijser

  8 maanden geleden
  @Sander, dan zijn we het eens, in zoverre dat het altijd en overal de norm zou moeten zijn om een veilige werkomgeving te creëren voor àl je personeel. Of het nu gaat om grensoverschrijdend gedrag, bescherming van klokkenluiders of pesterijen op de werkvloer.
 • Ongeveer Precies

  8 maanden geleden
  @Ceciel; ik heb nergens geschreven doe het zelf "maar". Het gaat niet om productiemaatschappijen die gerund worden door een vrouw (iemand die penvoerder is heeft amper invloed op wat er op de werkvloer gebeurt, als het ze uberhaubt al interesseert), het gaat om produktiemaatschappijen waar vrouwen de uitvoerde personen zijn. Aansturen op trainingen, aansturen op controle, allemaal symptoombestrijding. Kies voor bronaanpak en creëer zélf die veilige werkvloer. Sluit hufters vooraf uit.
 • Wilhelmus Liebrand

  8 maanden geleden
  Wanneer beginnen we het ook eens te hebben over alle dames en heren die bij gebrek aan talent de ladder ruggelings of geknield, doelbewust zo beklimmen. Gezien de kwaliteit van het aanbod op de TV moet dat minstens de helft zijn van ons zgn aanstormend talent.
 • Ceciel Buijser

  8 maanden geleden
  @Sander van Schoonhoven: En mij komt dat 'doe het zelf maar' juist de strot uit. Dat zou namelijk niet nodig hoeven zijn als de werkvloer gewoon veilig is. En niemand heeft het hier over 'alle' mannen; typisch dat je je zo aangesproken voelt. Overigens zijn er al lang productiemaatschappijen die door vrouwen worden gerund (Floortje Dessing, Reese Witherspoon) maar daar verhelp je het bokito-gedrag van veel mannen niet mee. Een andere, minder giftige mentaliteit wel.
 • Ongeveer Precies

  8 maanden geleden
  Dames; doe het dan zelf. Het gemak waarmee 98% van alle mannen nu langs dezelfde verkrachtersmaatlat worden gemeten die op 2% klootzakken van toepassing is komt me langzaam aan behoorlijk de strot uit. Wordt dan zélf die industrie als die nu door en door verrot is. Trek je terug uit die mannenbedrijven en agentschappen, begin zelf en contracteer uitsluitend vrouwen. Als je rücksichtslos álle mannen in die sector als potentiële verkrachter beschouwt faciliteer dan zelf een veilige omgeving.
 1. ON: Andere omroepen sluiten stem van 'miljoenen Nederlanders' uit

  ON: Andere omroepen sluiten stem van 'miljoenen Nederlan­ders' uit

  Ongehoord Nederland verwijt de collega-omroepen die op journalistiek niveau niet meer willen samenwerken en praten met de aspirant-omroep hiermee ‘het geluid van miljoenen Nederlanders’ uit te sluiten. Dat stelde presentatrice Raisa Blommestijn vandaag in de uitzending van Ongehoord Nieuws. Zij noemt het besluit van omroepen WNL, MAX en KRO-NCRV om de samenwerking te verbreken van ‘zeer bedenkelijk niveau’.