Waarom Taylor Swifts nieuwe videoclip spraakmakend is

videoMet regenboogvlaggen, dragqueens, een peloton sterren en een zo’n beetje historische vredesovereenkomst weet Taylor Swift met haar nieuwe videoclip de aandacht op zich te vestigen. Zes boodschappen uit het spraakmakende You Need to Calm Down.

1) Regenboogalliantie

Taylor Swift toont zich in de clip, die ze deels zelf regisseerde, een voorvechter voor gelijke rechten. Uitgekiende timing: het is in Amerika deze maand Pride-maand. In de clip woont de zangeres in een mierzoet, regenbooggekleurd caravanpark met uitbundig uitgedoste bewoners - stuk voor stuk bekende sterren uit de Amerikaanse LGBTQ+-gemeenschap, zoals talkshowpresentator Ellen DeGeneres, Orange is the new black-acteur Laverne Cox, travestie-artiest RuPaul, de mannen van de Netflix-show Queer Eye en Queen-zanger Adam Lambert.

  1. Maleisië in de ban van plotselinge echtscheiding oud-koning en Russische ex-miss

    Maleisië in de ban van plotselin­ge echtschei­ding oud-ko­ning en Russische ex-miss

    De Maleisische sultan en prins Sultan Muhammad V (50), die zich in januari na een regeringsperiode van twee jaar terugtrok als koning van Maleisië omdat seksfoto's waren opgedoken van zijn Russische echtgenote Oksana Voevodina (27), heeft tot grote ontsteltenis van zijn voormalige onderdanen toch maar besloten te gaan scheiden van zijn vrouw. De ontstane situatie wordt in Maleisië getypeerd als ‘koningsdrama’.