Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Waarom verschuilen de bazen van de NPO zich achter Jan Slagter?

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Er valt van alles te zeggen over de discussie over het masterplan van minister Slob voor de publieke omroep woensdagavond aan tafel bij Jinek. Dat het een levendig debat was tussen Jan Slagter van Omroep MAX en Thierry Aartsen van de VVD. Dat het geen enkel nieuw inzicht opleverde. Dat de heren geen millimeter nader tot elkaar kwamen. En dat de argeloze tv-kijker die dreigde weg te dutten pas wakker schoot toen Slagter heel behendig de titel Heel Holland Bakt het debat in fietste. Dat is geen onderdeel van het plan Slob, maar het is retorisch altijd handig om je opponent af te schilderen als de vijand die het liefst alle succesprogramma’s schrapt.

Nee, er moet me iets anders van het hart: het is uitermate armoedig dat het NPO-bestuur ook dit keer schitterde door afwezigheid. Voor de zoveelste keer. Jan Slagter moest wéér de kastanjes uit het vuur halen voor Shula Rijxman en Frans Klein. Voor de zoveelste keer.

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.