Volledig scherm
PREMIUM
Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt © Martijn van Gelder

Waldemar Torenstra: Mijn De Cock zit in een andere levensfase

Baantjer het beginOf hij nu de beroemdste recher­cheur van Nederland speelt of een homo met een kinderwens, Waldemar Torenstra draait er zijn hand niet voor om. ,,Wat maakt het uit of iemand door een piemel of een vagina opgewonden raakt?’’

In een nagebouwde verhoorkamer van Bureau Warmoesstraat uit de jaren 80 op de set van de nieuwe televisieserie Baantjer houdt Waldemar Torenstra (45) zijn rol als rechercheur Jurre de Cock tegen het licht. Zijn filmdebuut als de creatie van ­Appie Baantjer, ooit een iconische televisierol van Piet Römer, heeft hij al achter de rug. Nu zit hij ­midden in de opnamen voor de achtdelige tv-serie over de ­Amsterdamse beginjaren van de uit Urk afkomstige De Cock, die volgend jaar wordt uitgezonden.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.