Volledig scherm
Duncan Laurence op het podium nadat hij het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. De zanger stond in de finale met zijn lied Arcade. © ANP

Weer concurrent minder voor Arnhem: Songfestival niet naar Amsterdam

Het Eurovisie Songfestival zal ook niet in Amsterdam plaatsvinden. Dat maakt Femke Halsema vanmiddag bekend. De hoofdstad zal geen bid uitbrengen om het liedjesfestijn te organiseren aankomend jaar.

Dat schrijft burgemeester Femke Halsema in een brief aan de raad. Hoofdoorzaak lijkt een bericht van de Ziggo Dome dat deze zaal niet beschikbaar is in de betreffende periode volgend jaar vanwege boekingen en reserveringen die niet kunnen worden afgezegd. 

Ook de RAI en de Johan Cruyff ArenA zijn volgens Halsema niet beschikbaar, de muziekzaal Afas Live zou niet groot genoeg zijn. Amsterdam wenst Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht veel succes bij het opstellen van hun bidbook”, schrijft Halsema vanmiddag.

Te complex met te veel onzekerheden

Volledig scherm
Duncan Laurence. © Videostill

De gemeente Amsterdam heeft nog geprobeerd om een alternatieve festivallocatie op te zetten, waardoor het Songfestival weer een origineel buitenfestival in tenten a la Lowlands zou worden, legt Halsema uit.

,,Na uitwerking van dit concept blijkt het geheel te complex en met te veel onzekerheden om uiteindelijk een volwaardig alternatief te bieden voor de Ziggo Dome.”

Nu zijn nog Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Arnhem en Maastricht/Limburg nog in de race. Den Haag, Leeuwarden en Breda trokken zich eerder al terug. Rotterdam is sinds gistermiddag topfavoriet nadat de provincie Zuid-Holland bekendmaakte 1 miljoen euro beschikbaar te stellen als het Songfestival naar de stad komt.

De kans dat het liedjesfestijn in Utrecht plaats gaat vinden is juist kleiner geworden, omdat de gemeente geen geld wil investeren in het muziekspektakel. 

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.