Volledig scherm
Wendy en Erland hadden in 2014 een sprookjeshuwelijk op Ibiza. © ANP Kippa

Wendy van Dijk: Je leven kan ineens op zijn kop staan

Presentatrice en bladenmaakster Wendy van Dijk heeft zich vandaag kort uitgelaten over de huwelijksproblemen tussen haar en voormalig RTL-baas Erland Galjaard. Van Dijk had vijf jaar geleden, toen ze met hem in het huwelijksbootje stapte op Ibiza, niet gedacht dat haar leven zo op zijn kop zou staan.

Volledig scherm
Wendy vierde haar verjaardag met 25 Wendy's. © Instagram/ Wendy van Dijk

Wendy had vandaag ‘een goede dag’ toen ze werd verwend voor haar 48ste verjaardag. Van haar ‘lief’ Erland kreeg ze 100 rode rozen en om het 25ste nummer van haar blad WENDY te vieren, werd ze samen met 25 vrouwen gefotografeerd die ook Wendy van Dijk heten.

,,Het gaat heel goed’’, liet ze aan RTL Boulevard-reporter Olcay Gulsen weten, die naar haar relatie vroeg. Recent werd bekend dat deze in zwaar weer zit. Momenteel wonen Wendy en Galjaard ‘gezien de situatie’ regelmatig in verschillende huizen. Volgens de televisiepersoonlijkheid heeft ze door haar vak 'geleerd met dit soort dingen om te gaan'. ,,We maken allemaal minder makkelijke tijden mee. Het is belangrijk dat we zo lang de binnenwereld, voor de kids enzo, rustig houden. We moeten niet meegaan met de buitenwereld.’’

Het gezin bekijkt nu per dag hoe het gaat. ,,We veranderen als mens ook zo ontzettend’’, gaat ze verder, aangevuld door de opmerkingen dat ze vijf jaar geleden niet had kunnen denken dat ze zich in deze fase zou bevinden en dat ze het overlijden van haar vader Jaap (13 jaar geleden) ook niet zag aankomen. ,,Je leven kan ineens op zijn kop staan.’’ Of Wendy nog vertrouwen in de liefde heeft? ,,Ja, er is heel veel liefde. Dat blijft altijd zo.’’ Op de vraag of het tussen haar en Erland, die met Ronald Molendijk actief is als het dj-duo Soulvation, nog goedkomt, wil ze geen antwoord geven.

Wendy van Dijk reageerde vandaag ook op haar overstap naar Talpa: