Volledig scherm
PREMIUM
Op Ibiza, aan het strand van Cala Tarida, werd de verpauperde villa van Wesley en Yolanthe, die ooit van haar vader was, grondig verbouwd. Maar niet door het bedrijf van Etten-Leurenaar Jeroen Nuijten, zoals was afgesproken. © Peter Smulders/Sunshine/fotomontage AD

Wesley en Yolanthe moeten aannemer forse schadevergoeding betalen voor Ibiza-villa

Wesley Sneijder en zijn echtgenote Yolanthe moeten een bouwbedrijf uit het Brabantse Etten-Leur een schadevergoeding van 124.000 euro betalen. Dat heeft een rechter vandaag bepaald. Bouwondernemer Jeroen Nuijten, die betrokken was bij de renovatie van de villa van de Sneijders op Ibiza, spande een rechtszaak aan tegen het koppel.

Wat ooit een leuke opdracht leek voor beroemde vrienden op Ibiza werd voor Jeroen Nuijten een jarenlang durend juridisch steekspel dat hij nu weliswaar wint, maar dat weinig voldoening geeft. ,,Het ging ons nooit om een smak geld. Maar Wesley en Yolanthe lieten ons zakken, respecteerden de band niet die we hadden opgebouwd. We hadden zoveel tijd en kosten in het project zitten; gelukkig zegt het hof nu dat wij in ons recht staan.’’

Het zakelijke probleem voor Nuijten en zijn vrouw Colinda, een styliste, was dat er geen getekende contracten lagen voor de offerte die zij hadden gemaakt om van een verpauperde finca aan het strand van het mondaine Cala Tarida weer een droomvilla te maken. Ze bespraken de kapitale woonwensen al in 2013 bij een goed glas wijn met de stervoetballer en de actrice-presentatrice die het pand had geërfd van vader Cabau.

Vanuit Etten-Leur reisden ze herhaaldelijk naar Ibiza en Istanboel, waar Wesley destijds voetbalde. Van het metselwerk tot de groenblauwe lampjes op de nachtkastjes; een make-over van om en nabij een miljoen euro. En er was haast bij, kreeg Nuijten te horen van het echtpaar dat ook horecaplannen had op het eiland.