Volledig scherm
© Paul Bergen

Wildvreemden zamelen bijna ton in voor ziek zusje Sol Wortelboer

Presentator Sol Wortelboer (32) heeft dankzij crowdfunding al bijna 110.000 dollar opgehaald voor de kostbare therapie van zijn ernstig zieke zusje Sabine uit Den Haag. Over een week begint haar behandeling in het Amerikaanse Houston, waar ze hoopt te genezen van een uiterst zeldzame hersentumor.

Quote

Met de behande­ling in Amerika is de kans heel groot dat ze over een tijdje weer het leven leidt van een normale tiener

Sol Wortelboer

Anderhalve week geleden plaatsen Sol en Sabine een video op YouTube, waarin ze vertelden dat de tiener in Nederland nauwelijks overlevingskansen heeft. Ze heeft haar hoop gevestigd op de privékliniek van dokter Burzynski in Houston. In Nederland is haar overlevingskans 2 procent, tegenover 65 procent in Amerika.

Maar voor de behandeling is veel geld nodig, want de zorgverzekeraar vergoedt haar niet. Sol begon daarom een crowdfundingsactie, die al snel succesvol was. Inmiddels staat de teller op bijna 109.725 dollar (ruim 99.400 euro).

Normale tiener
Op haar website Sabii legt Sabine uit dat de eerste maand van haar behandeling 40.000 dollar kost. Daarna bedragen de maandelijkse kosten van de behandeling 20.000 dollar. ,,Met de behandeling in Amerika is de kans heel groot dat ze over een tijdje weer het leven leidt van een normale tiener'', zegt Sol, bekend van programma's als 6Pack en Peking Express.

De fundraising gaat intussen door. Maandagavond spreken Sol en Sabine op het YouTube-event in Purmerend, kondigt Sol aan op Twitter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement