Volledig scherm
Black Eyed Peas-frontman Will.i.am zegt door een stewardess van zijn vlucht gehaald te zijn, omdat hij zwart is. Uiteindelijk moest hij zelfs uit het vliegtuig geëscorteerd worden door vijf politieagenten. Dat onthult de rapper op zijn Twitteraccount. © EPA

Will.i.am van vlucht gehaald door ‘racistische’ steward

Black Eyed Peas-frontman Will.i.am zegt door een stewardess van zijn vlucht gehaald te zijn, omdat hij zwart is. Uiteindelijk moest hij zelfs uit het vliegtuig geëscorteerd worden door vijf politieagenten. Dat onthult de rapper op zijn Twitteraccount.

De muzikant zat op een vlucht van Brisbane naar Sydney, toen de stewards passagiers vroegen om zich voor te bereiden op de landing en hun apparatuur weg te stoppen. Volgens Will.i.am hoorde hij de mededeling niet omdat hij zijn koptelefoon ophad. Daardoor bleef hij dus rustig wegtikken op zijn laptop. De stewardess zou daarna erg boos zijn geworden op de zanger, ook al probeerde die nog zijn laptop weg te stoppen. De piloot belde daarop naar het vliegveld om een politie-escorte te verzoeken klaar te staan.

Volgens Will.i.am. gaat het hierbij om racisme. ,,Ik wil niet geloven dat ze racistisch is. Maar ze was duidelijk alleen gefrustreerd als het ging om mensen met een kleurtje.” Hij spreekt de steward aan met de hashtag RacistFlightattendant, en tweette zelfs de naam en het nummer van het personeelslid.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, waar de zanger mee vloog, heeft nog niet gereageerd.

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”