Volledig scherm
PREMIUM
Richard Curtis. © REUTERS

Yesterday-schrijver: Een wereld zonder The Beatles is onacceptabel

InterviewAls scenarist was Richard Curtis verantwoordelijk voor megahits als Notting Hill en Love Actually. In zijn nieuwe romantische komedie Yesterday schept hij een wereld waarin niemand The Beatles kent, behalve één zanger.

In huize Curtis staan The Beatles hoog aangeschreven. Maar toch zit er een dwarsligger in het gezin van succes-scenarist Richard Curtis (62), vader van vier kinderen. ,,Mijn jongste zoon vindt The Beatles maar niets. Hij begrijpt maar niet waarom vele generaties hun muziek nog altijd adoreren. Hij vindt hun liedjes niet meer dan eenvoudige kinderrijmpjes."

  1. Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    In een zomerperiode waarin traditioneel minder televisie wordt gekeken, stemmen alweer een week tussen de 1,2 en 1,4 miljoen mensen dagelijks op De Slimste Mens af op NPO 2. De quiz met Philips Freriks en Maarten van Rossem is bijna dagelijks na het Achtuurjournaal het best bekeken programma. Zo ook gisteravond toen 1,4 miljoen kijkers naar de 74-jarige quizmaster en het 75-jarige jurylid besloten te kijken op hun vrijdagavond.