Maan de Steenwinkel.
Volledig scherm
Maan de Steenwinkel. © BRUNO PRESS

Zangeres Maan deelt huilfoto op Instagram: ‘Interview ging niet zo goed’

Maan de Steenwinkel heeft een kwetsbare foto gedeeld vandaag op Instagram. Op het kiekje is de populaire 22-jarige zangeres in tranen te zien. ,,Soms lijkt alles zo perfect, maar dan voel je dat van binnen gewoon niet zo”, schrijft ze erbij.

Op dit moment is Maan met de emotionele ballade Ze huilt maar ze lacht hoog in de hitlijsten te vinden. Dat nummer is voor haar een reden om zich ook kwetsbaar op te stellen op Instagram. ,,Het is soms ook de realiteit en belangrijk om te uiten, in plaats van alleen maar de lachfoto’s hier’, schrijft de zangeres, die eind vorig jaar op Instagram bekend maakte dat haar relatie met Tony Junior op de klippen was gelopen. 

De reden van haar tranen is echter een interview met haar grote idool Dua Lipa. ,,Ik ging erheen met een voorgevoel dat dit wel eens een van de gaafste dingen kon zijn die ik in tijden mocht gaan doen. Ik was zo zenuwachtig en wilde het zo goed doen.” Het gesprek ging echter niet zo goed als dat ze hoopte. ,,Ik reed terug en het gesprek herhaalde zich in m’n hoofd en ik bleef haken op de dingen die niet gingen zoals ik had gewild.”

Rupsje nooit genoeg

De zangeres vertelt dat die dingen in haar hoofd blijven spoken en niet ‘hoe super duper vet het was’ dat ze naast haar idool mocht zitten en met haar kon praten. ,,Waar ik dus hoopte en had verwacht dat ik weg zou met een gevoel van ‘ik heb het gewoon gedaan en ben het gelukkigste meisje van de wereld’, werd dat overgenomen door m'n perfectionistische ik en tranen.” Maan omschrijft zichzelf als een ‘soort rupsje nooit genoeg’ en dat ze nooit goed genoeg is voor zichzelf. 

De boodschap die ze met het bericht mee wil geven, is dat die emoties niet erg zijn. ,,Soms lijkt alles zo perfect, maar dan voel je dat van binnen gewoon niet zo. Het is oké om je daar aan over te geven. Niet alles gaat zoals je het het liefst zou willen.  Laat het los. Emoties zijn mooi, als je lacht, maar ook als je huilt.”

Onder haar bericht regent het reacties van haar collega-BN’ers, die haar een hart onder de riem steken. ,,Ach lieverdje. Hoort er allemaal bij. Goed dat je het deelt”, schrijft presentatrice Wendy van Dijk. Presentator Klaas van Kruistem: ,,Lieve Maan, dankjewel hiervoor. Je maakt Instagram mooier met je kwetsbaarheid.” Haar ex Tony Junior stuurt twee rozen-emoticons naar haar.