Kurt Cobain
Volledig scherm
Kurt Cobain © videostill

Zes haren van Kurt Cobain geveild voor ruim 14.000 dollar

Op een veiling in de Verenigde Staten zijn zes haren van Nirvana-zanger Kurt Cobain verkocht voor 14.145 dollar (11.600 euro). Volgens veilinghuis Iconic Auctions gaat het om “het enige haar van Kurt Cobain dat op de markt is”. Wie de gelukkige eigenaar is, is niet bekend.

 1. Nieuwsuur winnaar Zilveren Nipkowschijf 2021
  video

  Nieuwsuur winnaar Zilveren Nipkow­schijf 2021

  Het programma Nieuwsuur is de winnaar van de Zilveren Nipkowschijf. De actualiteitenrubriek van NOS en NTR werd geroemd als een programma dat dagelijks met liefde verantwoordelijkheid neemt voor het controleren van de macht en het faciliteren van het publieke debat in Nederland. De reeks lijsttrekkersinterviews bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen was daar volgens de jury een uitgelezen voorbeeld van. De uitreiking vond plaats in het Ketelhuis in Amsterdam.
 2. RTL hult pand in regenboogkleuren, teams Boulevard en Oranjezomer dragen speldje

  RTL hult pand in regenboog­kleu­ren, teams Boulevard en Oranjezo­mer dragen speldje

  Het pand van RTL zal dit weekend gehuld zijn in de regenboogkleuren. Daarnaast dragen de presentatoren van RTL Boulevard zaterdag een #OneLove-speldje en wordt in de nieuws- en actualiteitenprogramma’s van RTL uitgebreid aandacht besteed aan de anti-LHBTI-wet in Hongarije die is aangenomen. Dat hebben RTL Group en RTL Nederland vanavond in een verklaring laten weten. Ook de mannen van het SBS 6-programma Oranjezomer dragen zondag een #OneLove-speldje.