Volledig scherm
Janny van der Heijden, Andre van Duin en Robert van Beckhoven. © ANP Kippa

Zoektocht naar de beste thuisbakkers weer geopend

Anna Yilmaz is maar net bekroond tot beste thuisbakker van Nederland, of Heel Holland Bakt is alweer op zoek naar nieuwe baktalenten. Wie denkt indruk te maken met zijn taarten en baksels op juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, kan zich nu opgeven.

Of er opnieuw een zogeheten Proefdag wordt uitgezonden, waarop bij de start van afgelopen seizoen meer dan vijfhonderd kandidaten verschenen die een plekje in de befaamde baktent probeerden te veroveren, is niet bekend. 

Dat de deelnemers graag meedoen aan de kijkcijferhit, is wel duidelijk. Zo vertelde winnares Anna Yilmaz op de site van HHB over het moment dat ze hoorde dat ze mee mocht doen aan de bakcompetitie. De korporaal zat op dat moment in een meeting en gilde de hele boel bij elkaar. ,,Een paar dagen voor de auditie zette ik pas weer voet aan wal. Hierdoor heb ik amper de tijd gehad om te oefenen voor mijn auditietaart. Ik had gelukkig wel al iets bedacht; het werd een cake met kardemom, bosvruchtenjam, frambozenmousse en een frisse yoghurtfrosting. Én ik had er oublies bij gemaakt.”

Aanmelden voor het zevende seizoen kan nog tot 23 maart, laat producent Blue Cirle weten.