Joris Nieuwenhuis.
Volledig scherm
Joris Nieuwenhuis. © Cor Vos

Coronavirus torpedeert Strade Bianchi-debuut van Gelderse wielrenner Joris Nieuwenhuis

SIENA - De Gelderse wielrenner Joris Nieuwenhuis zou aankomende zaterdag met zijn Duitse ploeg Sunweb starten in de jonge maar iconische wielerkoers Strade Bianchi. Het coronavirus gooit echter zo goed als zeker roet in het eten van de coureur uit Zelhem (24). 

Nieuwenhuis is nog in afwachting van het al dan niet doorgaan van Strade Bianche. De wielrenner is met zijn ploeg Sunweb al ruim een week in training in Italië, maar houdt er sterk rekening mee dat er een streep door de koers gaat.

Controle op vliegveld

,,Maar op dit moment is er nog geen officiële bevestiging vanuit de organisatie”, laat Nieuwenhuis (24) vanuit Toscane weten. De organisatie wacht vermoedelijk met afgelasten totdat de Italiaanse overheid een formeel besluit neemt. Zo kunnen eventuele schadeclaims makkelijker worden afgewend.

De Achterhoeker krijgt zelf, buiten de berichtgeving van de media, weinig mee van de ontwikkelingen rond het coranavirus. ,,Het enige dat ik ervan heb gemerkt, is dat ik ben gecontroleerd bij het vliegveld”, zegt Nieuwenhuis.

UPDATE: De organisatie heeft bevestigd dat Strade Bianchi niet doorgaat.

Veldrenner Joris Nieuwenhuis, thuis in Zelhem.
Volledig scherm
Veldrenner Joris Nieuwenhuis, thuis in Zelhem. © Jan Ruland van den Brink

Regiosport