Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Koen Bouwman rijdt als eerbetoon Ronde van Ulft

ULFT - Profwielrenner Koen Bouwman van Jumbo Visma is donderdag 27 juni een van de deelnemers aan de wielerronde van Ulft. De 25-jarige Bouwman doet niet zo maar mee aan het wielerevenement in zijn woonplaats. 

 De Ronde van Ulft is een eerbetoon aan zijn voormalig trainer Theo Overbeek, die in 2017 overleed. Overbeek was een groot wielerliefhebber, trainer bij de Doetinchemse wielerclub RTV De Zwaluwen én KNWU-jurylid. Hij was ook een van de trainers in de jeugdjaren van Bouwman, die onlangs nog de Ronde van Italië reed.

Naast Bouwman komen de ex-profrenners Jelle Nijdam en Henk Lubberding donderdag 27 juni aan de start. Ook profrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem (Team Sunweb), voormalig wereldkampioen veldrijden bij de beloften, heeft zijn komst naar Ulft aangekondigd. Alle prominente (ex-)renners hebben in het verleden met Overbeek samengewerkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport