Volledig scherm
Wim Kleiman wint in de Ronde van de Achterhoek in 2017. © Sportfoto.nl/Dick Soepenberg

Mogelijke aanpassingen route Ronde van de Achterhoek

GROENLO - De organisatie van de Ronde van de Achterhoek dreigt door de aanhoudende droogte het parcours te moeten wijzigen.

De wielerwedstrijd op zondag 19 augustus, met start in Groenlo en finish in Gendringen, ondervindt de nodige hinder van de droogte. ,,Met veertig kilometer aan zandwegen en kasseien, heeft de Ronde van de Achterhoek een unieke uitstraling”, stelt Gerard van Balveren, voorzitter van de organisatie. ,,Maar we hebben ook een verantwoordelijkheid richting de renners als het gaat om hun veiligheid", zo motiveert Van Balveren de aanpassingen. Met name passages in Aalten en Kilder hebben de aandacht van de organisatie. ,,We weten ook niet wat de aangekondigde regen met die wegen gaat doen. een beetje stuiven is ook, dat is de charme van de koers, maar het moet niet zo mul zijn dat de renners niet meer vooruit komen." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport