Orion delft onderspit tegen koploper Dynamo

DOETINCHEM - De eredivisie-volleyballers van Orion hebben zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen koploper Dynamo in de kampioenspoule met 1-3 (22-25, 25-23, 18-25 en 20-25) verloren. Hierdoor kan de regerend landskampioen uit Doetinchem zich geen misstap meer veroorloven.

In de eerste twee sets ging het redelijk gelijk op. Orion kreeg veel kansen, maar had de nodige moeite die te verzilveren. In de tweede reeks lieten de Doetinchemmers Dynamo aan het eind van de set nog terugkomen.

In de derde en vierde set kostte het de Apeldoorners minder moeite de bal tegen de grond te rossen, daar waar Orion alle registers moest opentrekken en te weinig kansen afstrafte.

Trainer Martijn van Goeverden van Orion baalde na afloop. ,,Ik vind het zo jammer dat we de laatste tien procent niet laten zien, terwijl we weten dat het erin zit’’, sipte de trainer die na dit seizoen bij Orion vertrekt. ,,Dynamo kan het niveau net iets langer vasthouden. Vergeleken met maanden terug zijn we een stuk dichterbij gekomen, maar niet dichtbij genoeg.’’

Coach Martijn van Goeverden van Orion verwerkt de teleurstelling na de 1-3 nederlaag.
Volledig scherm
Coach Martijn van Goeverden van Orion verwerkt de teleurstelling na de 1-3 nederlaag. © theo kock persfotografie

Regiosport