Volledig scherm
© Erik Pasman

Orion loopt geen schade op in tussendoortje

DOETINCHEM - Seesing Personeel Orion won woensdagavond in de eredivisie het ‘tussendoortje’ tegen Alterno Coolen uit Apeldoorn met 3-0. Direct na de wedstrijd richtte trainer Goran Aleksov het vizier op de bekerwedstrijd van komende zaterdag tegen Inter Rijswijk.

„Het belangrijkste in dit soort wedstrijden is dat je geen schade oploopt”, zei Aleksov na afloop. „Dat is ons gelukt. Lang moeten we er niet bij stilstaan. Het was niet bijzonder goed, maar we hebben het tussendoortje doorstaan.”

Orion speelde afgelopen zaterdag in competitieverband ook al in Rijswijk (1-3 winst) en moet dit weekend opnieuw die kant afreizen. Met oog op dat duel gaf coach Goran Aleksov gaf spelverdeler Stijn Held en midspeler Ryan Anselmo rust. Aleksov: „Het komende duel is belangrijker. We hebben wat goed te maken hebben na de vroege uitschakeling van vorig seizoen.”

Door de zege voert Orion in ieder geval voor een dag de ranglijst aan met 24 punten. Daarbij moet worden aangetekend dat Dynamo Draisma vrijdag op gelijke hoogte kan komen en nummer twee Abiant Lycurgus (23 punten) nog een wedstrijd tegoed heeft.

Regiosport