Volledig scherm
Orion-trainer Goran Aleksov. © Theo Kock

Orion speelt gelijk in bloedhete sporthal

DOETINCHEM - Seesing Personeel Orion speelde zaterdagmiddag in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijk tegen SSS Barneveld. De eerste set in de bloedhete topsporthal Achterhoek betekende gelijk een uitputtingsslag: 36-34.

Even daarvoor, in de warming-up, was SSS-buitenaanvaller Frank van de Noort geblesseerd uitgevallen na een landing op een oneffenheid in de vloer.

De tweede (20-25) en derde (22-25) set gingen naar SSS. De laatste set pakte Orion vrij simpel met 25-14.

'Nauwelijks getarind'
Normaal gesproken is Orion, de nummer twee van vorig seizoen, sterker dan SSS (zevende). Orion-coach Goran Aleksov benadrukte echter dat het in deze fase van het seizoen niet gaat om het resultaat. “We hebben nog nauwelijks getraind op partijvormen. Ik ben niet verrast. We hebben goede dingen gezien en minder goede dingen. Daar gaan we aan werken.”

Krachttraining
Aanvoerder Pim Kamps wees op het trainingsprogramma, dat tot nu toe vooral bestond uit krachttraining. ,,Bovendien is het de hele week al rond de 34 graden in de zaal. Daar word je vanzelf sloom van. Toch had ik deze wedstrijd gewoon willen winnen, hoewel we vooral moeten kijken naar de uitvoering.”

Regiosport