Volledig scherm

Pacelli wil gaan strijden voor titel

ZIEUWENT – Het Zieuwentse Pacelli kenden een prima start in de hoofdklasse B. MIC uit het Limburgse Meerssen werd met 27-21 geklopt.

Eind vorig seizoen wist Pacelli-trainster Carla Ensink dat ze het dit seizoen moest doen zonder schutter Kaily Groot Zevert. De linkeropbouwster koos ervoor om de handbalschoenen om te wisselen voor hardloopkicksen. En ook was bekend dat rechteropbouwer Inge Boekelder dermate veel last van haar schouder had dat alleen een operatie en een langdurige revalidatie zoden aan de dijk zouden zetten.

Pacelli staat er echter ook om bekend dat de jeugdopleiding prima verzorgd is. Dus stonden zaterdagavond twee jonge meiden, Suzan Eveline en Noëlle de vries, te trappelen om hun kunsten in het eerste team te etaleren.

Carla Ensink zag haar ploeg als een speer uit de startblokken schieten. De Twentse coach zag echter ook dat haar ploeg de ruimtes op de hoeken, ontstaan door de 5-1 dekking van de Limburgse tegenstander, erg goed benutte. Bijna de helft van het aantal doelpunten werd vanuit de hoeken gescoord.

Regiosport