Volledig scherm

Revanche voor Orion tegen regerend landskampioen Lycurgus

GRONINGEN - De volleyballers van Seesing Personeel Orion boekten vrijdagavond een knappe overwinning op regerend landskampioen Abiant Lycurgus uit Groningen. In het uitduel dat bestond uit vier sets wonnen de Doetinchemmers eenvoudig met 3-1.

Aardig niveau
„Voor de fase waarin we nu zitten bereiken we al een aardig niveau”, zei Orion-aanvoerder Pim Kamps, refererend aan de voorbereiding waarvan dit de tweede wedstrijd was. „We hebben flink door gewisseld, maar het spel bleef goed. Dat belooft goeds voor de competitie.”

Sterk
Het team van trainer Goran Aleksov won de eerste set met groot krachtsverschil: 25-15. Ook de tweede en derde set gingen relatief gemakkelijk naar Orion (allebei 25-23). Lycurgus redde de eer door de vierde set met 25-22 te winnen. Nieuwe buitenlanders Lycurgus trad aan met een team waarbij zo’n beetje alle buitenlanders van vorig jaar zijn ingewisseld voor nieuwe spelers van buiten Nederland. Op het eerste oog heeft Lycurgus aan kwaliteit ingeboet, schatte Kamps in. Dat zou goed nieuws zijn voor het komend seizoen. Vorig jaar won Lycurgus met groot machtsvertoon de finalewedstrijden om de landstitel van Orion.

Regiosport