Volledig scherm
PREMIUM
Richel Hogenkamp, een jaar geleden op Roland Garros tijdens haar partij tegen Maria Sjarapova. Ze hoopt nu voor het derde jaar op rij het hoofdtoernooi te bereiken. © AFP

Roland Garros kan voor Hogenkamp als een pepmiddel werken

roland garrosPARIJS/DOETINCHEM - Richel Hogenkamp (27) is terug op de door haar geliefde bodem van Roland Garros. De Doetinchemse prof snakt na een moeizame periode vol tegenslagen naar nieuw tennisgeluk. Het begin is er met haar zege in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

Ze balt haar vuist. Haar stoïcijnse blik verandert in een glimlach, aan het begin van deze grauwe dinsdagavond in Parijs. Opluchting maakt zich meester van Richel Hogenkamp. De eerste stap op weg naar het hoofdtoernooi van Roland Garros is gezet. In de eerste kwalificatieronde heeft ze de Poolse Magdalena Frech op vakkundige wijze aan de kant gezet. Het applaus van de tientallen toeschouwers rond court 8 van Stade Roland-Garros voelt als een welkome beloning.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport