Volledig scherm
Remi Rondeel blijft clubgenoot Siraj Amal van Argo net voor. © Bennie Verstege

Rondeel blijft Amal net voor in Herfstloop

WEHL - Remi Rondeel is gisteren op de 10 kilometer winnaar geworden van de tweede en afsluitende Wim Lebbink Herfstloop.

Rondeel won in een tijd van 34.15 minuten en bleef slechts 45 seconden verwijderd van zijn persoonlijk record. Toch moest Rondeel alle zeilen bijzetten om te winnen, want op slechts één seconde finishte clubgenoot Siraj Amal van Argo. De Doesburger liep voor de eerste keer een 10 kilometer. Erwin Reijmer van het Craftteam, woonachtig in Doetinchem, werd derde in 35.25 minuten, maar won wel het eindklassement na twee zondagen hardlopen in Wehl.

Voor dagwinnaar Rondeel wacht eerst nog een trainingskamp met Argo in Schoorl. Zijn vorm is momenteel best goed. Een omslag van tempo naar duur in de training is nodig voor een langzame voorbereiding naar de marathon van Enschede.

Lisa te Molder uit Zieuwent, pakte de winst bij de vrouwen op de 10 kilometer in een tijd van 39.09 minuten. Hiermee bleef ze ruim een minuut boven haar persoonlijk record.

Luuk Nusselder van Argo pakte de zege op de 5 kilometer bij de mannen en was met 17.15 minuten zelfs iets sneller dan in de vorige editie. Eline de Jong uit Didam, lid van het Craftteam zette weliswaar aan in de slotfase, maar was met 18.42 minuten niet sneller dan vorige week op de 5 kilometer. Sandra de Jonge van Ciko’66 uit Roosendaal werd tweede in 18.50 minuten.

Volledig scherm
Remi Rondeel.

Regiosport