Susan Krumins won dit jaar de 'Ten miles’ in Tilburg. Foto Joris Knapen/Pix4Profs
Volledig scherm
Susan Krumins won dit jaar de 'Ten miles’ in Tilburg. Foto Joris Knapen/Pix4Profs © Pix4Profs / Joris Knapen

Susan Krumins loopt Montferland Run

's-HEERENBERG - Susan Krumins en Khalid Choukoud lopen op 1 december de Pfixx Solar Montferland Run in 's-Heerenberg. Ook Ali Mohamed, Frank Futselaar, Bart van Nunen en Gert-Jan Wassink zijn bij de 24ste van de hardloopwedstrijd present.

Het parcoursrecord van 48.49 minuten van Lornah Kiplagat uit 2008 lijkt door Krumins in de Montferland Run voor verbetering vatbaar, want Krumins is een ‘vechter pur sang’. Zij bewijst de laatste jaren bovendien dat de langere afstanden op de weg haar zeer goed liggen. Krumins, dit maal bij het WK in Doha op de baan knap 7 e over 10.000 meter, heeft met haar lange, krachtige passen en goede racestrategie in 2018 in Nijmegen veel indruk gemaakt op de 15 kilometer.

Bij de mannen strijden Khalid Choukoud, Bart van Nunen, Mohamed Ali en Frank Futselaar op zondag 1 december vanaf 12.00 uur (de start vindt jaarlijks plaats op de Slotlaan in ’s-Heerenberg) om de eer van ‘snelste Nederlander’. Dit viertal is aan elkaar gewaagd. Khalid Choukoud is sinds afgelopen september (Tilburg Ten Miles) de nieuwe nationaal recordhouder over 10 Engelse mijlen (16,09 kilometer) met 46.18 minuten. Binnenkort maakt de organisatie van de Montferland Run de namen van de internationale toppers bekend.

Regiosport