Volledig scherm
Bernhard ten Brinke werd donderdag vierde in de elfde Dakar-etappe. Foto Bernhard ten Brinke Racing © ©WILLY&NickWEYENS

Ten Brinke stijgt plaats in voorlaatste etappe van Dakar 2020

HARADH - Zeddammer Bernhard ten Brinke is donderdag de elfde etappe van de Dakar-rally als vierde geëindigd, op 10.14 minuten van Stéfane Peterhansel.  In het algemeen klassement steeg Ten Brinke op de voorlaatste dag naar plaats zes.

Onderweg van Shubaytah naar Haradh in Saudi-Arabië, het tweede deel van een  marathonetappe, deed Ten Brinke de hele etappe van zich spreken. Lang reed hij in de top drie achter Peterhansel en ploeggenoot Nasser Al-Attiyah, in de slotfase moest hij samen met navigator Tom Colsoul ook klassementsleider Carlos Sainz nog voor zich dulden. 

,,Onderweg moesten we ons voortdurend aanpassen. We begonnen met harde duinen, maar later waren ze heel zacht van structuur. Ik durf wel te zeggen dat we een foutloze stage hebben gereden. Tom heeft perfect genavigeerd, de Hilux deed het perfect en ikzelf heb ook geen fouten gemaakt. We zijn over de proef gevlogen.” 

Met nog een etappe te gaan bedraagt de achterstand van Ten Brinke op nummer vijf Giniel de Villiers, eveneens rijdend voor Toyota, 9.16 minuten.

Regiosport